Prezýva sa zemou “svätých a učených”. Prvá tunajšia univerzita, dublinská Trinity College, bola založená už v roku 1952. Každoročne sem za vzdelaním prichádzajú študenti zo 160 rôznych krajín. Výučba a rešpekt k vzdelaniu je odjakživa súčasťou tamojšej histórie a kultúry. Miera vzdelanosti je v tejto zemi jednou z najvyšších na svete.

Uvažuješ aj ty nad štúdiom v Írsku? Nasledujúce dôvody ťa presvedčia.

Prečo práve Írsko?

Priateľská a bezpečná krajina

Priateľská atmosféra panuje na každom kroku. Írsko bolo v rokoch 2008 a 2010 zvolené Lonely Planet za napriateľskejšiu krajinu na svete. A naviac je tak krásne. Nádherná príroda spojená s typickým ľahko drsným zmyslom pre humor a bohatou históriou premení každý študijný pobyt na nezabudnuteľný zážitok.

Dohovoríš sa bez problémov

Oficiálnymi jazykmi sú írština a angličtina. Druhý spomínaný prevažuje, dohovoríš sa teda bez problémov. Nemusíš sa báť ani prízvuku, ne ten si rýchlo zvykneš.

Angličtina na jednotku

Angličtina sa stane tvojim základným komunikačným jazykom, či už si na prednáške alebo s novými spolužiakmi v bare. Vďaka štúdiu v Írsku budeš po anglicky hovoriť sebaisto a o čomkoľvek. Možno aj zo spánku.

Prax namiesto prázdnej teórie

Vysoké školy v Írsku si uvedomujú, že svet začína až za dverami učebne. Preto je vzdelávanie prepojené s praxou. Pretože nikto vyučený zo skrípt nespadol a naozajstné znalosti získaš vďaka prepojeniu teórie s praxou.

Medzinárodne uznávaná kvalifikácia a široký výber

Vyštudovať Írsku univerzitu, to už niečo znamená. Írske diplomy sú celosvetovo uznávané, nech už ide o akýkolvek odbor. Tých je tu na výber takmer 5 000- od technologických a vedeckých cez humanitné až po umelecké. Stačí si vybrať. Zahraničný študenti sú vítaný na štátnych aj súkromných univerzitách. Írsko je na tom vynikajúco aj ohľadom kvality ponúkaného vzdelávania. Radí sa medzi 20 najlepších krajín sveta.

Štúdium v nové “Silicon Valley”

Ak sa rozhodneš po štúdiu v Írsku ostať, o uplatnenie nebudeš mať núdzu. Írsko je európskym domovom svetovo najznámejších firiem naprieč sektormi- od technologických, cez vedecké až po finančné. Študenti a absolventi vďaka tomu nachádzajú prax a uplatnenie po štúdiu v lokálnych pobočkách firiem ako Google, Pfizer, Facebook, Dell, Intel, IBM? Microsoft, Airbnb, PayPal alebo Apple.  V Írsku celkom pravdepodobne vyrastie ďalšia Silicon Valley. A ty môžeš byť pri tom.

Inovácia a kreativita

Írsko bolo a je zemou géniov, ktorí išli s dobou aj proti prúdu. Írovia boli pôvodom okrem iného spisovateľmi ako Oscar Wilde a James Joyce, priekopníkmi kvantovej fyziky ako John Bell či laureát Nobelovej ceny za fyziku Ernest Walton. Absolventi írskych univerzít patria i dnes medzi špičky a priekopníkov vo svojich odboroch, ktorý sa neboja prísť s revolučnými nápadmi.um

Koľko ťa to bude stáť?

Koľko ťa to bude stáť?
Koľko stojí život v Írsku?

Máš akékoľvek ďalšie otázky alebo potrebuješ poradiť? Napíš nám alebo zavolaj, všetko s tebou radi preberieme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *