5 P alebo Prečo študovať univerzitu v Dubaji

Dubaj, mesto zasľúbené. Pieskové pláže, moderné mrakodrapy, luxus. Jedná sa o tvoju obľúbenú alebo vysnívanú dovolenkovú destináciu? A napadlo ťa niekedy, že tu môžeš bez problémov študovať a naštartovať nielen svoje vzdelanie, ale aj kariéru?
Prečítaj si našich 5 P.
5 dôvodov prečo si túto príležitosť rozhodne nesmieš nechať ujsť.

Prostredie

Dubaj je jedným z najbezpečnejších miest sveta. Ide o multikultúrne mesto s veľmi rozvinutým rešpektom voči rozmanitosti. 90% obyvateľov tvoria expati (cudzinci) zo všetkých kútov sveta.

Dubaj je jedno z najlepších miest pre život na svete, patrí aktuálne k najrýchlejšie rastúcim mestám v rámci počtu populácie, ekonomiky a pracovných miest. Vďaka najnovším technológiám a prílivu vizionárov a podnikateľov sa Dubaj stal centrom nielen svetového obchodu a pokroku, ale aj špičkového vzdelania. Do roku 2040 plánuje Dubaj dosiahnuť statusu najlepšieho mesta sveta.

Príležitosti

Na pobreží Perzského zálivu sa dá študovať takmer čokoľvek. Aj odbory, ktoré u nás bežne nenájdeš. V súčasnosti ti v Dubaji ponúkame štúdium na troch najzaujímavejších britských univerzitách, z ktorých si môžeš vybrať. Klikni a nájdi svojho favorita.

University of Birmingham Dubai

Heriot – Watt University Dubai

Middlesex University Dubai

Samozrejmosťou pre každú univerzitu sú špičkovo vybavené kampusy, moderné internáty a skvelá dopravná dostupnosť. Vydaj sa na virtuálny tour do kampusu Heriot – Watt University a úplne nového kampusu University of Birmingham a presvedč sa na vlastné oči ako univerzity v Dubaji vyzerajú. Miestne internáty nie sú v kvalite rozhodne pozadu. Prejdi sa s nami internátom The Myriad a predstav si, ako si ešte pred výučbou skočíš zaplávať do strešného bazéna.

O možnostiach trávenia voľného času sa snáď ani zmieňovať nemusíme. Pláže, vodné športy, kluby, bary, zábavné a športové zóny na internátoch, ktoré sú plné PlayStation aj VR boxov.

Peniaze

Pýtaš sa, koľko ťa štúdium bude stáť? Očakávaš vopred neskutočnú pálku? Príjemne ťa prekvapíme. Ročné štúdium na britských, medzinárodne uznávaných univerzitách ťa na dubajských kampusoch vyjde lacnejšie ako vo Veľkej Británii.

Unilink ponúka v spolupráci s partnerskými univerzitami exkluzívne garantované štipendiá, a to počas celej doby štúdia, ktoré znížia školné až o 30-40%. Niektoré akademické štipendiá dosahujú výšku až 50%.

Bakalárske školné sa po započítaní štipendia na našich partnerských univerzitách pohybuje od 9 450 Eur za akademický rok a magisterské od 11 800 Eur. Dĺžka magisterského štúdia je v Dubaji iba 1 kalendárny rok rovnako ako vo Veľkej Británii. Školné je možné navyše rozložiť až do 9 splátok a tým sa stáva tiež viac dostupnejšie.

Hoci je školné pomerne veľkou investíciou do vzdelania, absolventi potom benefitujú zo 100% zamestnateľnosti. Nástupné platy absolventov sa v Spojených Arabských Emirátoch pohybujú v priemernom čistom príjme okolo 32 000 Eur za rok.

Cenovo prijateľný je aj samotný život v Dubaji. Nájdeš tu aj michelinské reštaurácie, luxusné podniky a hotely, avšak bývanie na internátoch alebo v menšom byte a návšteva reštaurácie ťa bude stáť len o niečo viac ako v Prahe. A o niečo menej než napríklad v Londýne. Študentské životné náklady sa pohybujú medzi 980 – 1180 Eur mesačne.

Navyše v Dubaji zistíš, že aj tie najlepšie veci môžu byť zadarmo – víkend na pláži alebo BBQ v parku alebo v púšti s priateľmi z celého sveta skoro každý týždeň. Študenti môžu tiež využiť širokú ponuku študentských zliav a pravidelných promo akcií.

Práca

Výdavky spojené so životom ti môže z veľkej časti pokryť práca. Pokiaľ si zvládneš všetko dobre naplánovať, môžeš už od prvého ročníka pracovať až 20 hodín týždenne, čo sa dá so štúdiom veľmi dobre skĺbiť.

O uplatnení nebudeš mať núdzu ani po dokončení univerzity. Titul z britskej univerzity v Dubaji ti pomôže nielen v Emirátoch, ale aj vo svete. Keď sa rozhodneš v metropole zostať, je dobré využiť kariérne centrum pri univerzitách, kde ti pomôžu nielen nájsť prácu snov, ale aj s brigádami a stážami popri štúdiu.

Dubaj je sídlom takmer všetkých slávnych medzinárodných firiem v mnohých odvetviach, máš tak úžasné možnosti nielen počas štúdia, ale aj po ňom.

Pocity

Študovať v Dubaji je výzva. Ale tiež zábava, dobrodružstvo a nezabudnuteľný zážitok. Je to tak trochu ako dovolenka, z ktorej si okrem spomienok odnesieš cenné skúsenosti a perfektnú výbavu do života a to nielen kariérneho.

Ako na to?

Prečítaj si na webe všetko, čo ťa zaujíma. Daj nám vedieť, že do toho ideš.

A povedz vašim, nech ti pomôžu zbaliť kufre. Z Prahy si v Dubaji za 5 a pol hodiny priamym letom, ktorý lieta dvakrát denne a rodičia za tebou môžu priletieť na dovolenku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *